2022 Yılında Xbox Series S ve X İçin Yayınlanan En İyi 10 Oyun

2022 yılı her ne kadar ilk başlarda beklentilerin altında oyunlar ve başarısız yapımlarla dolu olsa da yılın geri kalanında oyuncuların gözlerini bayram ettirecek yapımlarla karşılaştık. PC oyuncuları için neredeyse yüzlerce yeni oyun yayınlanmış olsa da Xbox ve PlayStation oyuncuları sınırlı sayıda oyunla yetinmek zorunda kaldı.

31.12.2022 11:45:10 tarihinde yayınlandı.

2022 yılı her ne kadar ilk başlarda beklentilerin altında oyunlar ve başarısız yapımlarla dolu olsa da yılın geri kalanında oyuncuların gözlerini bayram ettirecek yapımlarla karşılaştık. PC oyuncuları için neredeyse yüzlerce yeni oyun yayınlanmış olsa da Xbox ve PlayStation oyuncuları sınırlı sayıda oyunla yetinmek zorunda kaldı.

Ancak Xbox için bu yılın oldukça verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Biz de sizler için Xbox Series S ve X için 2022 yılında çıkan en iyi 10 oyunu sıraladık.

Not: Aşağıda gördüğünüz oyunlar en kötüden en iyiye değil, karışık olarak sıralanmıştır.

Tabii ki en iyi oyunlar listesi yapıp Yılın Oyunu ödülünün sahibi olan Elden Ring’i bu listeye dahil etmemek olmazdı. Soulslike türünü sevmeyenlerin bile başında saatler geçirdiği bu oyuna henüz bir şans vermediyseniz mutlaka denemelisiniz. Oyun 2022’de çıkmış olmasına rağmen Eğer şans verdiğiniz halde çok fazla ilerleyemeden ölenlerdenseniz size de bir tavsiyemiz var, “Git Gud!”

Microsoft’un satın aldığı Obsidian Entertainment tarafından piyasaya sürülen Pentiment, her ne kadar bir AAA yapım olmasa da 16. yüzyıl Bavyera’sını tarihsel olarak gerçekçi bir şekilde aktaran dünyası ve bağ kurulabilir karakterleriyle fazlasıyla dikkat çekiyor.

Çizgi film benzeri grafikleri ve tatlı çizim dili ile çok eğlenceli bir oyun gibi görünen Cuphead, aslında bölüm tasarımları ve düşmanlarıyla Elden Ring’e taş çıkartıyor. The Delicious Last Course ise bu mecarayı bir atım öteye taşıyor.

PS5 için 2021 yılında çıkmış olsa da Xbox kullanıcılarının 2022 yılında oynayabildiği Deathloop, çıkış döneminde oluşan heyecana rağmen kısa süren hikayesi ve bazı teknik sorunları nedeniyle beklenilen etkiyi yakalayamadı. Hakkının yenildiği düşünülen oyun, farklı mekanikleri ve eğlenceli oyun yapısıyla en azından bir şansı hak ediyor.


Kaynak webtekno.com

 

Steve Jobsın Kızı, iPhone 14 ile Dalga Geçti

Teknoloji devi Apple, yılın en çok beklenen etkinliğini dün gece gerçekleştirdi ve yeni iPhone 14 serisi, Watch Series 8, Watch SE, Watch Pro ve AirPods Pro 2 cihazlarını tanıttı. Yeni cihazlarla birlikte Apple, Türkiye fiyatlarına zam yapmış, iPhone 14 serisini de ek bir zamla piyasaya süreceğini açıklamıştı.

Instagramda Yaprak Dökümü: IGTVden Sonra Şimdi de Boomerang ve Hyperlapsein Fişi Çekildi

Dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, uzunca bir süredir çeşitli video çekim efektlerine olanak tanıyor. Bunların arasında en popüler olanlar ise Boomerang ve Hyperlapse'ti. Boomerang, bir videonun ileri geri sürekli tekrarlanmasına imkan tanıyor, Hyperlapse ise videoyu hızlandırıyordu. Instagram şimdi bu iki efekt ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı.

İsteyen Herkes Kendi Radyosunu Oluşturabilecek: İşte YouTube Musicin Yeni Özelliği

Dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube'un ücretli müzik servisi "YouTube Music" için yeni bir özellik kullanıma sunuldu. Henüz dağıtım aşamasında olan "Radio Builder" isimli bu özellik, sadece belirli şarkıcıları dinlemek isteyen ancak manuel çalma listesi oluşturmakla uğraşmak istemeyen kullanıcılar için büyük bir önem arz edecek. 

Havada Ters Takla Atabilen Üç Bacaklı Robot Köpek: Karşınızda Ollie

Çinli bir teknoloji şirketi olan Tencent Robotics X Lab, düzenlediği bir etkinlikte "Ollie" olarak isimlendirdiği bir robot köpek tanıttı. Bugüne kadar tanıştığımız robot köpeklerden çok daha farklı bir yapıya sahip olan Ollie, sahip olduğu bacak yapısı ile atlayıp zıplayabiliyor. Oldukça seri bir şekilde hareket eden robot, sahip olduğu yeteneklerle görenleri şaşırtıyor.