2022 Yılında Mobil Uygulama Dünyasını Nelerin Beklediği Açıklandı

Mobil uygulama dünyası her geçen gün biraz daha genişlerken teknoloji devleri, kullanıcıların korunabilmesi için çeşitli adımlar atıyorlar. Örneğin Apple, kullanıcıların verilerinin takip edilmesini engelleyen özelliğini kullanıma sundu. Bu da uygulama geliştiricileri özellikle de reklamlar açısından yeni arayışlara itti. 

3.03.2022 15:15:12 tarihinde yayınlandı.

Mobil uygulama dünyası her geçen gün biraz daha genişlerken teknoloji devleri, kullanıcıların korunabilmesi için çeşitli adımlar atıyorlar. Örneğin Apple, kullanıcıların verilerinin takip edilmesini engelleyen özelliğini kullanıma sundu. Bu da uygulama geliştiricileri özellikle de reklamlar açısından yeni arayışlara itti. 

Mobil uygulama dünyası ile ilgili sunduğu anlamlı verilerle bilinen SocialPeta, 70 ülke ve bölgeyi kapsayan geniş çaplı bir araştırma gerçekleştirdi. Geliştiriciler için çok önemli detaylar sunan bu araştırma, mobil uygulama dünyasındaki rekabetin geçtiğimiz yıl nasıl değiştiğini ve bu yıl, geliştiricileri nelerin beklediğini gözler önüne serdi. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, SocialPeta'nın araştırmasındaki detaylara yakından bakalım.

2021 yılında mobil reklamveren sayısı geçen senesine göre %8.23 düşüş yaşayarak 200 binden 190 binlere kadar geriledi. Bu düşüşün gerçekleşmesinin temel sebebi ise pazar doygunluğundan kaynaklanmaktadır ve son beş yıl içerisinde ilk defa negatif bir değer görülmektedir. Bu yüzdenin 2022’de %3.86'ya düşeceği, 2023’te ise stabilleşerek %4.82 büyüme kazanacağı tahmin edilmektedir.

190 bin reklamverenden 30 bini, en yüksek oranla iş uygulamalarına aittir. İş uygulamaları reklamveren sayısını domine ederken, alışveriş uygulamaları ise reklam pazarını 2021 yılının en çok reklam verilen uygulama türü olarak kontrol altına almaktadır. Reklamların total olarak %36.19’una tekabül eden bir oranları bulunmakta, ondan sonra en çok bulunan yüzde ise %5.95 ile eğlence kategorisi olmaktadır.

Android ve iOS arasında ise Android’in 435 ortalama reklam ile iOS’a göre %11.3 daha önde olduğunu görmekteyiz. Aynı zamanda Android uygulamaları iOS uygulamalarına kıyasla daha fazla reklamverene da sahiptir.

Ortalama ücret 2020 yılında oyun harici kategorilerde %27 bir artış göstermiş, 2021 yılında da bunu takiben %2.25’lik bir artış yaşanmıştır. CPM 2020 yılına göre %6 bir artış göstermiş, ortalama 5.41$ değerine ulaşmıştır. CPC ise geçen yıla kıyasla %26 bir düşüş yaşamış, 0.44$ seviyesine inmiştir. Reklam ücretlerinde oyun harici kategoriler incelendiğinde en pahalı ülkenin Amerika Birleşik Devletleri olduğu görülmüştür. Ortalama bin gösterim başı maliyet 14.14$, tıklama başı maliyet 2$ ve tıklama oranı %2.97’dir.

Global mobil uygulama reklamverenleri, modern çağda sosyal medya pazarlamasının önemini oldukça iyi anlamış durumda. Bu konuda reklamverenler tarafından en çok kullanılan sosyal medya platformları ise Facebook ve Instagram olmuştur. İki platform da reklam sayılarında oldukça yüksek artışlar yaşamış, Facebook sadece 2021 yılında 149 bin 600 reklama yer vermiştir.


Kaynak webtekno.com

 

Survivor Finalinde Kazananı Belirlemek İçin Atılan SMSler Tartışma Yarattı: On Binlerce TLlik Telefon Faturaları Geldi!

Türk televizyonlarının en popüler yarışmalarından biri olan Survivor, geçtiğimiz gece bir sezonun daha sonuna geldi. Bu yılın Survivor All Star yarışmasında Nisa Bölükbaşı ve Adem Kılıçcı finale yükselirken, yarışmanın kazanan ismi SMS oylamasıyla belli oldu. İzleyicilerin oyları sonucunda kazanan isim Nisa Bölükbaşı oldu.

Instagram, Bugüne Kadarki En Kısıtlayıcı Filtresini Yayınladı: Genç Kullanıcılar, Neredeyse Hiç Hassas İçerik Görmeyecek

18 yaş altı kullanıcıların deneyimini olabildiğince güvenli hale getirmek isteyen Instagram, daha önce test ettiği yaş doğrulama seçeneklerini paylaşmıştı. Şirket, bugünse özellikle daha küçük yaştaki kullanıcılar için gösterilecek içerikleri filtreleyecek özelliğini duyurdu. Bu özellik, Instagram’ın bugüne kadarki en sınırlayıcı filtresi oldu.

İnternetten Satranç Oynamak İsteyenlerin Ziyaret Edebileceği 10 Site Tavsiyesi

Bir oyun olmakla birlikte, kişinin gelişimine oldukça fayda sağlayan Satranç, yüzyıllardır oynanmaya devam ediyor. Hatta, yalnızca bir oyun olmakla kalmayıp, dünya genelinde Satranç üzerine turnuvalar düzenleniyor ve kazanan oyunculara ödüller dağıtılıyor. Gerek okul çağında, gerek ise günlük yaşantımızda en az bir kez satranç oynamış olmamızla birlikte, özellikle hızlı düşünmemize ve karar almamıza yardımcı olmuştur.

Xiaomi Mi Band 7 Duyuruldu: İşte Özellikleri ve TLye Çevirene Kadar Uygun Görünen Fiyatı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, popüler akıllı bileklik serisi Mi Band'ın son üyesi Mi Band 7'yi resmen duyurdu. Mi Band 6'ya kıyasla gelişmiş özelliklere ve güncel bir tasarıma sahip olan akıllı bileklik, tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Gelin hep birlikte Xiaomi'nin yeni akıllı bilekliğinin özelliklerine bakalım.