2022 Yılında İnternetimizi En Çok Videolara Harcadık: İşte En Çok Trafik Alan Uygulamalar ve Siteler

Küresel internet ağına dair her yıl veriler sunan Sandvine, 2022 yılı özetini paylaştı. “Küresel İnternet Fenomenleri Raporu”, platformların ve internet sitelerinin küresel trafikte ne kadar pay edindiklerine ışık tuttu.

26.01.2023 09:00:31 tarihinde yayınlandı.

Küresel internet ağına dair her yıl veriler sunan Sandvine, 2022 yılı özetini paylaştı. “Küresel İnternet Fenomenleri Raporu”, platformların ve internet sitelerinin küresel trafikte ne kadar pay edindiklerine ışık tuttu.

Paylaşılan veriler, ilginç ancak beklendik bir sonucu da ortaya koydu. İnternetteki videolar, küresel ağ trafiğinin %65’lik bölümünü oluşturdu. Ayrıca Facebook, Amazon, Google, Apple, Netflix ve Microsoft’un trafiğin neredeyse yarısını çektiği paylaşıldı. Google ve Netflix ise rakiplerinden ilerideydi.

İlk 10, toplam trafiğin %50,74'ünü oluşturuyor.

TOP 10 VIDEO APPS 2022 TOTAL TRAFFIC


Kaynak webtekno.com

 

Instagram, Dikey Hikaye Kaydırma Özelliğini Dünyada İlk Kez Türkiyede Test Ediyor

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından bir tanesi olan Instagram, üzerinde çalıştığı yeni bir özelliği Türkiye'deki kullanıcılar aracılığıyla test etmeyi başladı. Bu özellik aslında Instagram'ın TikTok'a benzeme çabalarından bir tanesi. Öyle ki bu özellik sayesinde hikayeler, dikey yönde kaydırılarak atlanabilecek. Instagram'ın yeni özelliği, kullanıcılara alıştığımızdan farklı bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Garanti BBVA Kripto Para İşine Girdi: İşte Şimdilik Sadece Banka Çalışanlarının Kullandığı Sistemle İlgili İlk Bilgiler!

Son yılların en çok tartışılan yatırım araçlarından kripto varlıklar, artık hayatımızın bir gerçeği. Neticede 1 trilyon dolarlık bir piyasadan bahsediyoruz ve hal böyleyken kripto varlıkları yok saymak mümkün değil. Görünen o ki piyasalarda genel bir boğa beklentisi yaşanıyorken, bankalar da bu sektörün gerisinde kalmak istemiyorlar.

OPPO’nun Yeni Katlanabilir Telefon Hakkında İpucu Geldi: Yakında Tanıtılabilir

Geçtiğimiz gün tanıtılan Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4, tüm dünyada hem kullanıcıların hem de şirketlerin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Samsung’un yeni tanıtılan katlanabilir telefonlarının ardından Çinli teknoloji devi Xiaomi de yeni katlanabilir telefonun Mix Fold 2'yi tanıtmış ve Samsung’a rakip olduğunu göstermişti.