2021in Tek ‘Tam Güneş Tutulması’ Gerçekleşti: İşte Tutulmanın Büyüleyici Görüntüleri

2021 yılının tek ‘tam güneş tutulması’ olayı, 4 Aralık günü gerçekleşti. Bilindiği üzere güneş tutulmalarında Ay, Dünya’dan bakıldığında Güneş’in ışığını belli oranda kesecek şekilde konumlanmış oluyor. ‘Tam güneş tutulmalarında’ ise Ay, Güneş’in tam olarak önüne geçiyor. 4 Aralık tarihinde yaşanan tutulma, ne yazık ki Türkiye’den gözlemlenemedi.

21.02.2022 21:00:25 tarihinde yayınlandı.

2021 yılının tek ‘tam güneş tutulması’ olayı, 4 Aralık günü gerçekleşti. Bilindiği üzere güneş tutulmalarında Ay, Dünya’dan bakıldığında Güneş’in ışığını belli oranda kesecek şekilde konumlanmış oluyor. ‘Tam güneş tutulmalarında’ ise Ay, Güneş’in tam olarak önüne geçiyor. 4 Aralık tarihinde yaşanan tutulma, ne yazık ki Türkiye’den gözlemlenemedi.

Güney yarımküreden gözlemlenen tutulmanın en net görüntüleri Antarktika’dan kaydedildi. Arjantin, Güney Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan da parça parça gözüken ‘tam tutulma’, gelecek bir buçuk yıllık süre içinde bir daha yaşanmayacak. NASA’dan açıklanan bilgilere göre 18 ay sonra, 2023 yılında yeniden gerçekleşecek olan tam tutulma, bu defa güney ve doğu Asya’dan gözlemlenebilecek.

Tam güneş tutulmaları, aslına bakarsanız tuhaf bir tesadüf sayesinde Dünya’dan gözlemlenebiliyor. Birçok kişi, “Koskaca Güneş’in tamamını nasıl oluyor da Ay kapatıyor?” sorusunu sorabilir. Güneş’in çapı, Ay’ın çapından 400 kat daha fazla. Ancak tuhaftır ki Ay’ın Dünya’ya olan mesafesi, Güneş’e olan mesafesinden de 400 kat daha yakın. Böylelikle her 18 ayda bir Ay ve Güneş’in konumu hizalanarak ‘tam güneş tutulmalarını’ meydana getiriyor.

İLGİLİ HABER NASA’nın Lazerle İletişim Teknolojisini Yörüngeye Fırlatılacağı Tarih Belli Oldu

4 Aralık’ta gerçekleşen ve yaklaşık iki dakika süren güneş tutulmasından da büyüleyici görüntüler elde edildi. Oldukça az insan tarafından gözlemlenebilen tutulma, her zaman olduğu gibi araştırmacıları ve fotoğrafçıları olay yerine çağırdı. NASA tutulmayı YouTube üzerinden 1 saat 45 dakikalık bir canlı yayınla paylaştı.


Kaynak webtekno.com

 

Disney, Unutulmaz Filmlerinin Hepimizin En Az Bir Kere Duyduğu Müzikleri İçin Web3 Mağazası Açtı

Dünyanın en popüler yapımcıları arasında yer alan Disney'in müzik şirketi Disney Music Emporium için dikkat çeken bir işe imza atıldı. Disney Music'in yüzüncü yılı şerefine web3 tabanlı bir internet sitesi oluşturuldu. Kullanıcılar, bu internet sitesi üzerinden Disney Music'te sunulan yapımlara 360 derecelik sanal deneyim imkanı ile ulaşabiliyorlar.

Aslında Bir Programlama Dili Olmayan HTML Nedir? Ücretsiz HTML Öğrenebileceğiniz Online Kurslar

Bir yazılımcı olmasanız bile HTML nedir, mutlaka duymuşsunuzdur. Pek çok son kullanıcı, HTML’i bir programlama dili olarak bilir. Ancak HTML bir programlama dili değildir. Temel olarak onun için bir metin işaretleme dili diyebiliriz. Yani bu dili kullanarak sıfırdan bir yazılım üretmezsiniz. Fakat o yazılımda okunur hale gelecek görsel ve metinleri bu dili kullanarak başarılı bir şekilde yazabilirsiniz.

Teslanın Bitcoinden Kaç Para Zarar Ettiği Açıklandı (Elon Musk, "Bitcoin" Yazdığıyla Kaldı)

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın kripto paralara olan yaklaşımı aşikar. Kendisinin büyük bir DOGE balinası olduğu da zaten bilinen bir gerçek. Üstelik sadece Elon Musk da değil; Musk'ın yönettiği şirketler de kripto paralara sıcak bakıyorlar. Örneğin; Tesla. Şirketin elinde ciddi miktarda Bitcoin (BTC) olduğu zaten bilinen bir gerçek. Ancak Tesla, sahip olduğu BTC'ler nedeniyle zarar etti.

DOGE Katili Olarak Bilinen SHIB’ten Sonra Göze Çarpan FLOKI Nedir, Nasıl Alınır?

2021’de kripto para arzında tavan yaşanmasını sağlayan birimlerden biri de hiç şüphesiz DOGE olmuştu. Elon Musk’ın desteğini alan kripto para birimi, piyasanın trendini belirleyip pek çok yatırımcıya kazandırdığı gibi bir çoğuna da kaybettirdi. Hal böyle olunca -yüzeysel olarak- DOGE’ye benzeyen pek çok kripto para birimi ortaya çıktı, ancak bunlardan çok azı yoluna devam edebildi. Shiba Inu ve onun da üzerine çıkan başarılara sahip Floki Inu bunlardan ikisiydi.