2021 Yılının Oyunculara Hayal Kırıklığı Yaşatan 10 En Kötü Oyunu

Bu oyunlardan hangileri gerçekten kötü eleştirileri hak etti veya hak ettiğinden daha kötü değer gördü bu tartışılır bir konu. Fakat bilinen bir şey var ki hepsinin kendince bazı kusurlu yanları mevcuttu. Tabii ki iş kusur aramaya gelince her şey oldukça kolaylaşıyor.

24.02.2022 21:15:13 tarihinde yayınlandı.

Bu oyunlardan hangileri gerçekten kötü eleştirileri hak etti veya hak ettiğinden daha kötü değer gördü bu tartışılır bir konu. Fakat bilinen bir şey var ki hepsinin kendince bazı kusurlu yanları mevcuttu. Tabii ki iş kusur aramaya gelince her şey oldukça kolaylaşıyor.

Fakat şu bilinmeli ki listemizde yer alan oyunlar çıkış yaptığında oynayan oyuncular genelinde kötü eleştirilere, yorumlara maruz kalıp kendi çapında olaya neden olan oyunlar. Bizde bu sebepten 2021 yılının en kötü ve olaylı oyunlarını derlemeye karar verdik.

Left 4 Dead'in geliştirici ekibinin elinden çıkan Back 4 Blood, uzun süredir Left 4 Dead bekleyen insanlar için bir anda tünelin sonundaki ışık gibi parlak bir hale geldi ve birçok kişi merakla bu oyunu beklemeye başladı Temel Left 4 Dead mekaniklerine sahip olup üstüne bir şeyler katmak isteyen Back 4 Blood, lansmanında büyük bir başarı elde ederken birçok hayran genel deneyimi idealin altında buldu.

Turtle Rock, oyunun çok zor olacak şekilde ayarlandığını ve tasarlanandan çok daha sık özel zombileri ortaya çıkardığını itiraf etti. Oyunun PvP modu ise beklenenin çok daha altında bir performans sergiledi. İnsanlar klasik bir Left 4 Dead PvP'si yerine daha detaylı ve geniş kapsamlı düşünülmüş birşeyler bekliyordu. PvP kısımları bir yana asıl problem oyunun PvE kısmında başlıyordu. Tek başına oynamak oynamak isteyenler maalesef başarımların bir çoğunu açamıyorlardı.

Nedendir bilinmez oyun içerisindeki başarımların büyük bir kısmı oyunu mecburi olarak çevrimiçi bir oyun deneyimine zorluyordu. Sadece birkaç başarım olsa bu durum çok göze batmazdı fakat işin içine başarımlar ile açabileceğiniz ekstra karakterler de dahil olunca oyuncular isyan ettiler  Turtle Rock sorunlar üzerinde çalışırken kemik kitle oyunun çıkışındaki durumundan dolayı oldukça hayal kırıklığına uğradı

New World, gerçekten oldukça iyi bir çıkış yaptı. Nitekim işin arkasında Amazon gibi dev bir firmanın olmasının getirisi olsa da, çıkış yaptığı ilk hafta hatta ilk ay oyun dünyasını kasıp kavurdu adeta. Fakat maalesef bu durum çok da uzun sürmedi. Oyunun karşılaştığı ilk ve muhtemelen en büyük sıkıntısı sunucuların az olması ve sunucu kapasitelerinin maksimum 2000 kişilik olmasıydı. İlk hafta oyuna girmek neredeyse imkansızdı. Saatlerce beklenen sunucu kuyrukları bir yana o kadar saat bekledikten sonra oyunun hata verip sizi oyundan atması da işin cabası oluyordu. Birçok oyuncu inanılmaz derecede isyan etti bu duruma. Amazon ise çözümü sunucu sayılarını arttırmakla halletmeyi denedi. Bu durum bir yere kadar işe yaradı fakat hala stabil sunucularda kuyruk sırası yaşayabiliyordu.

Bu olayların ardından ikinci perde oyun uzun soluklu oynanmaya başladığında denk geldi. Oyunun dünyası Aeternum kesinlike güzel bir dünya. Gezmesi  ve dolaşması eğlenceli bu  bir gerçek. Fakat dünyanın büyüklüğü ve oyunda binek olmayışı gerçekten işleri bir zaman sonra yorucu bir hale getirmeye başladı.Hızlı seyahat noktaları tabii ki mevcut. Fakat spesifik bir şekilde elde edilen özel bir birim harcıyor.

Görev sistemi ise oyuncuları soğutan bir başka detay oldu. Görevlerin çok sığ olması, görevlerin kendini tekrarlaması ve yaratık çeşitliliğinin az olması bir MMORPG oyununun başlangıç kısmını oluşturan gelişme evresinin çok sıkıcı ve aynı zamanda yorucu geçmesine neden oluyor. Bunların üstüne bir de bazı buglar ve hatalar eklenince oyuncuların bir çoğu isyan etti ve oyunun popülerliğini de sarsmış oldu.

Battlefield, oldukça köklü bir FPS oyun serisi. Artık rutin bir şekilde neredeyse her sene 1 tane görsek de bir şekilde oyunculara kendini sevdirmeyi başarıyordu. Bu senede senaryonun aynı şekilde olacağını düşünülüyordu. Fakat genel oyun satış sebebi olan multiplayer modunun sahip olduğu sorunlar oyunu oldukça sarstı. Eski oyunlara kıyasla eksik çıkan Multiplayer modu birçok oyuncuyu üzmüş, aynı zamanda da sinirlendirmişti. Skor tahtasının olmaması, temel oynanıştaki değişiklikler, silah türlerinin az olması, oyundaki sınıf sisteminde yapılan değişiklikler gibi birçok can sıkan olay çok kısa bir sürede tüm oyuncuları rahatsız etmeye başladı. Bunların üstüne bir de birkaç glitch ve bug eklenince Battlefield 2042’nin adı biraz kötü anılmaya başladı.


Kaynak webtekno.com

 

En Çok Takipçiye Sahip TikTok Fenomeni Khaby Lame’in, Sadece Bir Paylaşım Başına Kazandığı Dudak Uçuklatıcı Para Miktarı Açıklandı

Kendine has hareketiyle birdenbire TikTok’ta fenomen haline gelen Khaby Lame, geçtiğimiz aylarda TikTok’un en fazla takip edilen içerik üreticisi tahtına oturmuştu. Khaby, sosyal medyada paylaşılan farklı videolara verdiği tepkilerle ünlenmişti. Kısa sürede büyük bir üne kavuşan içerik üreticisi, Binance ile bir anlaşma imzalamış ve marka elçisi olmuştu.

Yıllardır Beklenen CS:GO Source 2 Güncellemesinin Yayınlanmak Üzere Olduğu İddia Edildi

Dünyanın en popüler oynaması ücretsiz çevrimiçi FPS oyunlarından Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Ünlü e-spor sunucusu Richard Lewis tarafından yapılan açıklamaya göre Valve, CS:GO için büyük bir güncelleme hazırladı. Üstelik bu güncelleme, çok kısa bir süre içerisinde oyunculara sunulacak. CS:GO deneyimi, iddialar doğru çıkarsa ciddi anlamda değişecek.

Türkiyedeki iPhonelara 5G Geliyor! Peki Nerede, Nasıl Kullanabiliriz? Ek Ücret Ödeyecek miyiz?

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 17 Şubat itibarıyla iOS 16.4'ün ilk geliştirici beta sürümünü kullanıcıların hizmetine sundu. Mart ayında kararlı sürümü ile yayınlanması beklenen güncelleme, iPhone kullanıcılarına bir dizi yeni özellik de sunacak. Bu yenilikler arasında yeni emojiler ile uygulamalara yapılan güncellemeler de yer alıyor. MacRumors'un haberine göre Apple, iOS 16.4 ile 5G destekli ilk iPhone'un çıkışından 3 yıl sonra Türkiye'deki kullanıcılar için 5G bağlantı desteğini aktifleştirecek.

Intel, “Apple İşlemcilerden Daha Güçlü” Dediği Performans Canavarı Yeni Dizüstü Bilgisayar İşlemcilerini Tanıttı

Geçtiğimiz hafta açıklanan gelir verileriyle AMD karşısındaki savaşında resmen tahtından olan Intel, bugün dizüstü bilgisayarlar için yeni işlemcisini tanıttı. CS 2022 etkinliğinde 12. nesil H serisi Intel Core işlemcilerini tanıtan şirket, bugün Alder Lake serisine eklenen P ve U serisi 12. nesil işlemcilerini gösterdi.