200den Fazla Site İncelendi: Alışveriş Sitelerinde Yer Alan Yorumların Güvenilir Olmadığı Ortaya Çıktı

İnternet kullanımının son yıllarda ciddi derecede yükselmesi çevrim içi alışveriş sitelerinin de popülerliğini artırmıştı. 2020 yılında ortaya çıkan ve insanları evine tıkayan COVID-19 pandemisi de bu tarz sitelerinin kullanımını artırmış, milyonlarca insanın fiziksel olarak alışveriş yapması yerine çevrim içi mecralara yönelmesini sağlamıştı.

21.02.2022 13:00:20 tarihinde yayınlandı.

İnternet kullanımının son yıllarda ciddi derecede yükselmesi çevrim içi alışveriş sitelerinin de popülerliğini artırmıştı. 2020 yılında ortaya çıkan ve insanları evine tıkayan COVID-19 pandemisi de bu tarz sitelerinin kullanımını artırmış, milyonlarca insanın fiziksel olarak alışveriş yapması yerine çevrim içi mecralara yönelmesini sağlamıştı.

Hepimizin bildiği gibi insanlar ilk önce bu sitelerde bulunan yorumları takip ediyor ve buna göre satın alacakları ürünleri veya hizmetleri seçiyordu. Şimdi de Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, bu mecralarda bulunan kullanıcı yorumlarının ‘güvenilirliği’ konusunda yürüttüğü bir çalışmayı tüm dünya ile paylaştı.

AB Komisyonu tarafından yürütülen araştırmada, 223 büyük internet sitesinde incelemeler yürütüldü. Bu platformlardaki yanıltıcı yorumları bulmayı amaçlayan komisyon, Avrupa’da çevrim içi mağaza, alışveriş, rezervasyon gibi hizmetler sunan siteler ve arama motorlarında bulunan yorumların yaklaşık üçte ikisinin güvenilirlik konusunda şüphe yarattığını ifade etti.

Ayrıca araştırmada bu platformların yarısından fazlasının, sunulan ürünü veya hizmeti gerçekten kullanmış olan ve güvenilir yorum yapan insanlar konusundaki çabalarının yetersiz olduğu da vurgulandı. Buna ek olarak bu mecraların kullanıcı yorumlarının toplanması ve incelenmesi konusunda gerekli bilgileri sağlamadığının da AB Komisyonu tarafından altı çizildi.

İLGİLİ HABER İndirim Kampanyaları Yaramış: Türkiyenin Sadece Kasım Ayında İnternetten Kaç Milyar TL Alışveriş Yaptığı Açıklandı

Çevrim içi hizmet veya ürün sunan mecraların, sahte yorumları nasıl önlediği konusunda gerekli bilgileri paylaşmadığı da gelen açıklamalar arasında yer alıyor. Bu durumdan dolayı hangi yorumların gerçek hangi yorumların sahte olduğunun belirlenemediğini de aktaran komisyon, Avrupa’da bulunan internet sitelerinin %55’inin, yani yarısından fazlasının AB tüketici koruma kurallarına uymadığını belirtiyor.


Kaynak webtekno.com

 

iPhonelar, Mesajlaşmalarınız Devlet Tarafından Takip Edilirse Sizi Uyaracak

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz gece önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, iOS ekosistemine sunulan pek çok uygulamaya uçtan uca şifreleme özelliği getirecekti. Böylelikle iOS ekosistemi, her zamankinden çok daha güvenli olacaktı. Ancak gelen yen haberler, iOS ekosistemi için tek yeniliğin uçtan uca şifreleme olmayacağını gözler önüne seriyor.

Saatlerce Başından Kalkamadığımız Balık Avı Videoları Çeken 10 YouTube Kanalı

Ülkemizin 3 tarafı denizlerle kaplı. Denizlere bu kadar yakın olan bir millet olarak elbette mavi sulara karşı bir zaafımız var. Hala soğuk olan kış aylarında bile "havalar ısınsa da denize gitsek" diye düşünüyoruz. Elbette denizin bize sunduğu tek güzellik yüzmekle sınırlı değil. Muhteşem bir çeşitliliğe sahip olan denizlerimiz balık yönünden de oldukça zengin. Mutfağımızda da yeri olan balıklara karşı ülke olarak özel bir ilgimiz var.

Metaverse Platformu The Sandbox, Dünyanın En Büyük Müzik Şirketlerinden Biri ile Ortaklık Kurdu: Birçok Ünlü Sanatçı Sanal Konserler Verecek

Metaverse kavramı hızla popülerleşirken, birçok insan da daha şimdiden ‘internetin geleceği’ olarak tanımlanan bu sanal evrenlerde yerini almaya başladı bile. Teknoloji devleri de aynı şekilde konu hakkındaki yatırımlarını hızla artırıyor ve her gün yeni metaverse planlarını tüm dünya ile paylaşıyor.