1000 Yıl Sonraki Ay Tutulmasını Bile Gösterebilen Mekanik Saat: Reverso Hybris Mechanica Calibre 185

İsviçreli lüks saat markası Jaeger-LeCoultre, dünyanın ilk dört yüzlü saatini tanıttı. Son derece karmaşık saat yüzlerine sahip olan Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 adlı bu özel tasarım saat, 12 adet onaylanmış patentli teknolojiye sahip ve yalnızca 10 adet üretilmiş durumda.

25.02.2022 12:30:22 tarihinde yayınlandı.

İsviçreli lüks saat markası Jaeger-LeCoultre, dünyanın ilk dört yüzlü saatini tanıttı. Son derece karmaşık saat yüzlerine sahip olan Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 adlı bu özel tasarım saat, 12 adet onaylanmış patentli teknolojiye sahip ve yalnızca 10 adet üretilmiş durumda.

Beyaz altın gövdesiyle adeta “Ben buradayım” diye bağıran bu mekanik saat, döndürülebilir çift yüzlü bir açılır kapanır tasarıma sahip. “Saat 7” konumunda bulunan yüzen tourbillon, artık yıllar hesaba katıldığında dahi tüm horolojik göstergelerin senkronize ve doğru olmasını sağlıyor.

Jaeger-LeCoultre, Reverso Hybris Mechanica Calibre 185’te Ay döngüsüne ait bilgilerin üç farklı görüntüsünü bir araya getiriyor; sinodik döngü, drakonik döngü ve anormal döngü. Bu sayede bu özel mekanik saat, tutulma ve Süper Ay gibi doğa olaylarını gösterebiliyor.

Yukarıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz, Dünya’nın kuzey yarım küresinin kuşbakışı görünümünü sunan disk, lazerle oyulmuş durumda ve yalnızca 1.111 yılda 1 yeniden ayarlamaya ihtiyaç duyuyor. 

Dürüst olmak gerekirse Reverso Hybris Mechanica Calibre 185, “lüks” kavramına adeta yeni bir boyut kazandırıyor. Küçücük bir kasa içine sığdırılmış hayranlık uyandırıcı bir mekanik sisteme sahip olan saat, akıllı telefonunuza gelen bildirimleri gösteremese de 1000 yıl sonraki Ay tutulmasını dahi mekanik olarak göstererek ne kadar gösterişli bir saat olduğunu kanıtlıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Googleın İlk Akıllı Saati Olacak Pixel Watchın Fiyatı ve Renk Seçenekleri Ortaya Çıktı

Google, uzun zamandır beklenen akıllı saati Pixel Watch’ı ilk olarak geçtiğimiz aylarda duyurdu. Duyuruda, şirketin ilk akıllı saati olma unvanını taşıyacak Pixel Watch’ın detaylarına pek yer verilmedi ve tanıtımının daha sonra yapılacağı belirtildi. Google, daha sonra ise saatin Pixel 7 ve Pixel 7 Pro telefonların tanıtılacağı 6 Ekim’deki etkinliğinde bizlerle buluşacağını açıkladı.

Yapay Zekâya Tuhaf İsimli Türk Müzik Gruplarını Çizdirdik! Peki Bu Görsellerin Hangi Grupları Tarif Ettiğini Bilebilecek misin?

Herkesin kullanımına açılan ve deneme sürümünde 50 kredi sağlayan DALL-E ile ortaya çıkan birbirinden garip görüntüleri daha önce sizlere derlemiştik. Bunun dışında biz de Türkçe şarkı sözlerini alıp bir başka yapay zekâya, Midjourney'e anlatmış ve sonrasında bu sözlerle oluşturduğu görselleri sizlere aktarmıştık.

Xiaomi, Balık Beslemeyi Sosyal Medyada Dolaşmak Kadar Kolay Hale Getiren Akıllı Akvaryumunu Duyurdu

Haberlerimize daha çok akıllı telefon ve saat gibi ürünleri ile konuk olan Çinli teknoloji devi Xiaomi, aslında elektronik kategorisinde oldukça geniş bir ürün gamına sahip. Şirket bugün, özellikle de "Mijia" markası altında çamaşır makinesi, su arıtma cihazı, saç kurutma makinesi ve hatta diş fırçası bile satıyor. Şimdiyse bu ürünlere bir yenisi daha eklendi. Şirket, yeni akıllı balık akvaryumunu resmen tanıttı.

WhatsApptan Ne Konuştuğunuzu Unutturacak Özellik Geliyor

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için yeni bir özellik geliştirildiği ortaya çıktı. WhatsApp'ın 2.22.25.20 kodlu Android beta sürümünde ortaya çıkan özellik, kullanıcı deneyimini en azından bazılarımız için iyileştirecek gibi görünüyor. Peki bu özellik kullanıcılara neler sunacak?